Kajakkurser

arrow empower kajak

Havet ligger stilla framför dig, det är tidig morgon, solen har precis tittat fram och du är alldeles ensam med din kajak i tystnaden. Endast dina nästan helt ljudlösa paddeltag hörs när din kajak glider fram... Du ger dig av norrut, ut på din ensamma färd mot ett mål där du aldrig tidigare varit, snart faller du in i en skön paddelrytm som nästan får dig in i ett meditativt tillstånd. Du känner dig levande... 100% levande...

Det är lätt att lära sig att paddla kajak, men för att uppleva mer och komma snabbare in i rätt teknik är det jättebra att gå en kurs. Du blir säkrare och förlänger säsongen och det gör paddelglädjen ännu större. Våra havskajakkurser är uppdelad i två kurser, en för nybörjare Salt och Seastar för dig som paddlat en del innan och kan kamraträddning eller gått Salt. Dessutom kan du nu gå en räddningskurs Resquestar. Vanligast är att gå båda kurserna under en helg men de går även att gå var för sig. Våra kurser är alltid individuellt anpassade och för din trygghet paddlar vi i lugna vatten.

kajak tiderace vortex

Våra kurserledare har många års erfarenhet av att leda havskajak och andra kurser. Kurskonceptet är utvecklat av Leif Davidsson och används av flera aktörer. Det är under ständig utveckling så att det skall passa våra kunder och vara en del av den moderna paddlingen.

Havstur till Ven 3/9

Årets paddeltur går till Ven. Vi förväntar oss en härlig och spännande överfart till vår ö mitt i Öresund. September är en av årets lugnaste månader när det gäller vind. Vi startar i lilla byn Ålabodarna och paddlar ut och rundar norra delen av ön där vi håller en avkopplande lunchpaus. Lite lyx får vi på Ellas Restaurang där vi förbokat lunch, såklart fritt att även ta med egen lunch. Efter vår paus ger vi oss iväg söder om Ven och paddlar hemåt till Ålabodarna. Två av våra guider/instruktörer följer med er på färden. Krav: Du skall orka paddla 2 x 10 km under en dag samt ha genomfört Kajakkurs Salt eller liknande. Pris 300:- Hyrkajak 250:- (begränsat antal) Lunch 175:- Allt betalas på plats före avfärd eller i butiken.
Bokning eller frågor: info@aterra.se 0702-598 260 Begränsat antal platser! Boka senast måndag 28/8. Vid bokning ange namn, kunskapsnivå, egen kajak eller hyrkajak, kött-fisk-vegetarisk lunch på Ellas!

 • Kunskapsnivå Ventur:
 • Grad 1 Nybörjare, gått Salt
 • Grad 2 Nybörjare, gått Salt Seastar
 • Grad 3 Paddlat en del klarar av kamrat och ensamräddning
 • Grad 4 Erfaren paddlare klara de flesta förhållande
 • Vid för mycket vind paddlar vi på annan skyddad plats.

Datum 2017 Plats Platser kvar
3/9 Havstur Ven Häng med!!
7 el. 8/10 Oceanstar Mölle 2
 • Havskajak Salt

  1300:- 6 tim, introkurs för nybörjare. Kurserna är mellan kl 10-16

 • Havskajak SeaStar

  1300:- 6 tim, fortsättningskurs för nybörjare eller för dig som paddlat förut och har de kunskaper som finns i kursen Salt. Teknik, ensamräddning, kamraträddning, säkerhet och paddla ensam. Kurserna är mellan kl 10-16

 • Salt/SeaStar boka samtidigt 2300:- Spara 300:-

  6+6 timmar vilket är det vanligaste våra kunder väljer.

 • Havskajak Oceanstar

  1300:- 6 tim. Fortsättning för dig som gått Salt och Seastar och paddlat en del. Avancerade räddningar i öppet hav.
 • I kurserna ingår instruktör, kajak, kapell, paddel och flytväst. För den som behöver finns våtdräkter att hyra.
 • Bli en bättre och säkrare paddlare? Aterra kör en Oceanstar kurs 17/9 i Mölle. Varför Mölle? Vi söker de bästa förhållandena för en lite mer avancerad kurs. I kursen ingår räddningar av medpaddlare i nöd, bogseringar, hur använda säkerhets/kastlinor och sist men inte minst ensamräddning i svårare förhållanden. Du har roligare på havet när du kan mer!
 • Kurserna är mellan kl 10-16

malmö kajak

Vår filosofi är att ge Dig en upplevelse fylld av lust och glädje. Häng med på givande och spännande kurser! Vårt mål med kursen är att du efter kursen skall känna att du skall kunna ge dig ut ensam på sköna paddlingar i förhållande som passar dig.

Kursinnehåll Salt Seastar
Materialkännedom kajak utrustning X
Paddelteknik grund, paddla, svänga X
Sidoförflyttning och bakåtpaddling X
Stop och acceleration X
Kapsejsa och ta sig ur X X
Paddla i grupp X  
Säkerhet X X
Kamraträddning X
Paddelteknik avanc. paddla, svänga X
Självräddning X
Väder och vind, strömmar och vågor X
Paddla ensam X
Aterra Seastar Certificate X
I kursen ingår: Instruktör, kajak, kapell, paddel och flytväst.

Bokning eller frågor: info@aterra.se 0702-598 260

 • Havskajak Kallvattenkurs vinterhalvår.

  höganäs kajak

 • Klarar du att göra en flottör eller cowboyräddning i kallt väder? Kan du hoppa upp i din surfski när du vurpar i vinter?

  Paddlar du eller funderar du på att paddla under vintern? Vet du vad som händer när du faller i vattnet? Har du rätt utrustning för att klara dig om olyckan skulle vara framme? Har du testat din utrustning i de förhållande du paddlar i?
  På ett säkert sätt kan du nu få testa hur det är att ligga i vattnet under kalla förhållande. Lär Dig mer om kallvattenpaddling och känn dig säkrare nästa gång du ger dig ut på vår kurs får du både teori och prova på praktiska övningar.
 • I kursen ingår: teori, praktik, instruktör, säkerhetsinstruktör, läkare, kajak m. utrustning. Kurslängd + 5 tim.
  • Teori

  • Lär dig vad som händer i kroppen när du hamnar i kallt vatten. Hur ska du hjälpa någon som har varit länge i kallt vatten. Lämplig klädsel för vinterpaddling, vad finns det för utrustning och vad är lämpligt att ha med sig. Hur paddlar jag säkert när det är kallt i vattnet. Lunch, 30 minuter, ta med egen fika.

  • Praktisk övning

  • Prova att slå runt (frivilligt, men tänk på att du är här för att testa). Fungerar de kläderna du har när du ligger i vattnet. Tips på hur du kan bemästra situationen.
  • Anmälan: info@aterra.se
  • Kursstart:

   10.00 Kursslut ca 15.00. Samling Aterras butik Helsingborg. Praktisk del kommer att hållas på plattvatten nära Kallbadhuset(dusch och bastu).
  • Pris 1200:-. Med egen kajak 1000:-. Våtdräktskläder+ jacka(begränsat antal) finns att hyra för 100:-.
  • Utrustningslista deltagare:

   Ta med de kläder och flytväst du paddlar i under höst, vinter och vår. Glöm inte huvudbonad, neohuva, buff, kajakhjälm eller mössa. Gärna räddningsystem såsom kastlina, bogsersystem och cowtail. Termos(ar) med varmvatten för varm dryck och ev. värma fötter när du står på land. Ta med dubbla ombyte. Handduk för ev. bastu.
  • Säkerhet på plats:

   Sjukvårds/säkerhetsinstruktör, kajakinstruktör, kastlinor, bogsersystem, hjärtstartare, pocketmask (HLRmask), Sjukvårdsutrustning (första förband).

  kajaksäkerhet